skip to Main Content

Persoonlijke kernmerken

Mijn naam is Annette Knol-de Jong.
Ik ben iemand die goed kan luisteren, met passie en enthousiasme mijn werk doe. Ik kijk met een open onderzoekende houding graag samen met jou/ jullie naar de te bespreken situatie alsof ik ‘naast’ je zit. Hierbij is mijn basis verbinding maken met anderen (ook wanneer ze niet aanwezig zijn).
Ik ben graag transparant in de (therapie) gesprekken. Ik ben oprecht en kan soms direct overkomen. Voor mij is het belangrijk dat we effect bereiken in de behandeling . Ik ben Christen. Dit uit zich in mijn praktijk niet direct in de gesprekken maar mocht u daar wel behoefte aan hebben dan is hier
zeker ruimte voor. Mijn hobby’s zijn o.a. lezen, koken, zingen, tuinieren en hardlopen.

Opleiding, werk en missie

Ik heb Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en ben opgeleid tot psychiater bij GGZ inGeest regio Haarlemmermeer. Voordat ik de opleiding tot psychiater deed heb ik gewerkt als arts bij de kindergeneeskunde in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en het Reinier de Graaf
ziekenhuis in Delft. Ook werkte ik een periode bij GGZ Rivierduinen en GGZ Parnassia. Voordat ik arts werd werkte ik als gespecialiseerd verpleegkundige in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam op de kinder-intensive care.

Als psychiater heb ik gewerkt bij Stichting Centrum ’45 in Oegstgeest. In de kliniek waar o.a. getraumatiseerde veteranen en vluchtelingen opgenomen zijn voor een intensieve klinische trauma behandeling. Ik deed de opleiding tot Systeemtherapeut in het Lorentzhuis in Haarlem en behandelde in de kliniek echtparen en gezinnen.

Momenteel werk ik twee dagen per week in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda op de polikliniek Medische Psychologie en Psychiatrie, op de POP poli, (samenwerking met Psychiatrie, Obstetrie = verloskunde, Pediatrie-= kindergeneeskunde) waar ik met name zwangere vrouwen zie bij wie sprake is van een psychische kwetsbaarheid. Verder doe ik consulten voor de POH-GGZ; (praktijk ondersteuners van de huisarts die zich gespecialiseerd hebben in de GGZ). Ook werk ik als interim psychiater bij GGZ Rivierduinen.

Mijn persoonlijke missie is om mensen die psychisch kwetsbaar zijn draagkrachtig te maken en daarbij het systeem (partner, gezin of familie, de naastbetrokkenen) actief te betrekken. Hiermee wordt er een dragend kader gevormd voor het herstel en/of het aanleren van een strategie om met jezelf en moeilijke situaties om te gaan.

Registraties

BIG: 1900 609 5801

Lid NVvP:203603

Lid NVRG: NVRG-14144

AGB-zorgverlener: 03100 420

AGB-praktijk: 03037837

KvK: 7357 1555

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen:

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)

Federatie Medisch Specialisten

Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)