skip to Main Content

*Momenteel neem ik geen nieuwe patiƫnten aan.

Relatietherapie, gezinsgesprekken en coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat er geen verwijzing van uw huisarts nodig is.

Voor de aanmelding kunt u een email sturen via het contactformulier (link koppelen) waarna we een afspraak maak voor een kort telefonisch gesprek en daarna een afspraak maken voor een intake.

Relatietherapie

Relatietherapie bestaat uit een serie gesprekken van ongeveer anderhalf uur waarbij tussen de gesprekken meestal twee tot drie weken zit.

Er vindt eerst een intake plaats, meestal 1 soms 2 gesprekken, waarin we bespreken welke wensen en verwachtingen er zijn en waarin we samen onderzoeken wat er speelt in de relatie, welke (negatieve) patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Het kan gaan over allerlei zaken; gemis van verbinding en niet meer houden van, geen gevoel, geen intimiteit, geen lust, geen seks. Boosheid, ruzie, afgunst. Geld en macht. Vreemdgaan en opnieuw beginnen. Gender-issues. Middelengebruik of verslaving . Traumatische gebeurtenissen waardoor je elkaar bent kwijtgeraakt, psychische en lichamelijke ziekten, rouw over het verlies van verbinding en het gemis van vertrouwen.

De methode van de behandeling heeft als achtergrond o.a. Emotional Focussed Therapie (EFT) en andere variaties van systemisch en contextueel werken waarbij intergenerationele dynamieken (de verhoudingen met en tussen de kinderen, de ouders en de grootouders en de familiegeschiedenis) als het nodig is ook meegenomen worden.

 

Gezinsgesprekken

De aanmelding en de werkwijze zijn over het algemeen hetzelfde als bij de relatietherapie gesprekken. Nu worden ook uw gezinsleden of familieleden betrokken.

 

Coachingsgesprekken

Dit zijn in principe individuele gesprekken. We stellen vooraf het aantal sessies en de concrete focus vast.